De vrachtvervoerder uit de Aziatische stadstaat zag het transport met ruim 5% afnemen naar 103.200 ton. In afgelegde tonkilometers ging het om een vrachtverlies van 5,7%, bij een stijging van de beschikbare vrachtruimte met 1,1%. Daardoor kwam de beladingsgraad van SIA Cargo onder de kritische winstgrens van 60% met 58,1%, een krimp van 4,2 procentpunt.

Over het eerste kwartaal (april tot en met juni) van het gebroken boekjaar zag SIA Cargo de omzet met 8,4% dalen bij een volumeverlies van 3,3% naar 307.700 ton. De beladingsgraad (58,7%) verloor 2,7 procentpunt.

Hong Kong Airport

Hong Kong International Airport, de grootste vrachtluchthaven van de wereld, verloor in juli maar liefst 7,3% van het vrachtvolume vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De overslag kwam uit op 401.000 ton, waarbij het aanbod in het segment import en transito met 15% daalde.