Demonstranten in Hongkong ageren al weken tegen politieke invloed van Peking op de autonome regio. Werknemersverenigingen bij de luchtvaartmaatschappij steunen de acties. Bij protesten werd bovendien een piloot van Cathay opgepakt.

Boycot

Peking wil dat Cathay optreedt tegen zijn protesterende werknemers. Ook eist de Volksrepubliek inzage in welke personeelsleden er naar het vasteland van China vliegen. Chinese staatsbedrijven zijn vorige week een boycot begonnen tegen Cathay. De luchtvaartmaatschappij kreeg ook een berisping van de Chinese luchtvaartautoriteit.

Volgens voorzitter John Slosar van de luchtvaartmaatschappij is het imago van Cathay Pacific de afgelopen weken geschaad. Zo zijn er twijfels gerezen over de veiligheid, meent hij. Nieuwe bestuurders moeten daar verandering in brengen. Hogg wordt vervangen door Augustus Tang, die eerder leidinggevende was bij Cathay-moederbedrijf Swire Pacific. Ook commercieel directeur Paul Loo stapt op bij Cathay.