Volgens diverse Britse media neemt De Jong, die nu operationeel directeur is bij CLA, de taken van topman David Kerr over. Die zou middels een email, die het Britse vakblad The Loadstar heeft ingezien, de komende weken ‘zijn avontuur beëindigen’ bij de vrachtvervoerder.

Reorganisatie

Zijn vertrek zou onderdeel zijn van een reorganisatie bij de vrachtmaatschappij, nu de luchtvrachtmarkt wordt geconfronteerd met een slecht aanbod. Daarbij heeft de Russische eigenaar, de Volga-Dnepr Group, besloten om de rol van algemeen directeur te koppelen aan die van de operationeel directeur. Of de aanstaande Brexit, mogelijk zonder een akkoord met de EU, een rol heeft gespeeld in het besluit, is onduidelijk.

Cargologicair is een zusterbedrijf van AirBridgeCargo, dat samen met Cargolux tot de grootste vrachtmaatschappijen van Europa behoort.

Frank de Jong:

Bron foto: Linkedin