Het bedrijf behaalde in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 1,526 miljard euro, tegenover 1,438 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Dat was een stijging van 6,1%. Een deel hiervan wordt veroorzaakt door valutaschommelingen. Als deze buiten beschouwing worden gelaten, zou Swissport uitkomen op een omzetstijging van 3,6%.

Ook de ebitda pluste in de eerste jaarhelft en kwam uit op 121,9 miljoen euro. Dat was 7,3% hoger dan vorig jaar, toen een ebitda van 113,7 miljoen euro in de boeken werd gezet. Als valuta-invloeden buiten beschouwing worden gelaten, kwam de stijging uit op 4,6%.

Oorzaken

Volgens Swissport zijn de mooie cijfers te danken aan diverse ontwikkelingen. Ten eerste was er een organische groei. Daarnaast zorgde de overname van Aerocare in maart vorig jaar voor een groei. Ook het afstoten van diverse minder rendabele bedrijfsonderdelen zorgde voor betere cijfers.

De van oorsprong Zwitserse vrachtafhandelaar is wereldwijd actief en is eigendom van het Chinese conglomeraat HNA. Het bedrijf maakte onlangs bekend een nieuw centrum te openen op Brussels Airport. Het betreft een locatie van 25.000 vierkante meter, die volgens planning over twee jaar in gebruik moet worden genomen.