Daarbij wordt gekozen voor een onbemand luchtvaartuig met een capaciteit van 2,2 ton, meldt het Amerikaanse Bloomberg. De eerste tests zullen al in september van dit jaar beginnen, terwijl voor begin volgend jaar de eerste commerciële vluchten staan gepland. Daarbij zal verse vis uit de Molukken worden overgevlogen door de drones naar de regionale hub van Garuda in Makassar. De vis is uiteindelijk bestemd voor afnemers in Hongkong en Singapore.

Kosten

Vrachtbaas Mohammad Iqbal van Garuda laat niets los over de aanschafkosten van de drones, die worden geleverd door het Chinese Beihang UAS Technology. De assemblage geschiedt in Indonesië. De vrachtdrones (spanwijdte achttien meter) hebben een bereik van twaalfhonderd kilometer en zouden 30% minder kosten dan een vergelijkbaar conventioneel vliegtuig.

Volgens Iqbal zal de drone het logistiek landschap in Indonesië compleet veranderen. Daarbij zijn vooral de vooruitzichten voor de luchtvrachtsector goed te noemen, zegt hij.