In totaal steeg het afgehandelde vrachtvolume met 2,1% naar 4,8 miljoen ton, laat het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers over 2018 weten. De Zwitserse afhandelaar, die volgens vele analisten door de Chinese eigenaar HNA in de etalage is gezet, zag het bedrijfsresultaat (ebidta) intussen met ruim 24% stijgen naar 273,2 miljoen euro.

Nieuwe markt ontsloten

Volgens topman Eric Born van Swissport kende de afhandelaar strategisch en qua resultaat een ‘geweldig’ jaar. ‘Wij hebben een autonome omzetgroei weten te bereiken en tevens ons strategisch weten te versterken met de Australische grondafhandelaar Aerocare vorig jaar, waardoor we een nieuwe markt hebben ontsloten.

Over een mogelijk verkoop van Swissport, dat ook geldschieter is van de noodlijdende Chinese moederholding, werden geen mededelingen gedaan.