De woordvoerder van Jet in Nederland benadrukt dat er vanaf Schiphol nog wel één vlucht naar India op de planning staat. Op de site van Schiphol staat vooralsnog dat deze vlucht is vertraagd. Eerder werd al bekend dat vrachtafhandelaar WSF op Schiphol beslag had laten leggen op een vliegtuig van Jet.

Partner van KLM

Het Indiase bedrijf is een partner van KLM. Reizigers die via de Nederlandse maatschappij boeken, kunnen daardoor op de passagierslijst van een vlucht van de Indiase maatschappij staan. KLM zegt er alles aan te doen gedupeerde reizigers via andere vluchten op de plaats van bestemming te krijgen.

Jet Airways heeft volgens Air France-KLM onder meer vluchten tussen Parijs en Chennai tot nader order geschorst vanaf 11 april. Ook zijn vluchten van en naar Parijs Charles de Gaulle en Amsterdam Schiphol geannuleerd op 11, 12 en 13 april.

Vloot ingekrompen

De Indiase maatschappij verkeert al langer in financiële problemen. Om aan geld te komen werd de vloot eerder al ingekrompen, onder meer door huurcontracten van vliegtuigen te beëindigen. Verschillende leasemaatschappijen zouden nog geld van de airline moeten krijgen.

Lees ook: WFS legt beslag op B777 van Jet Airways op Schiphol