Dat meldt de luchtvaartmaatschappij uit Hong kong bij de presentatie van de voorlopige jaarcijfers over 2018. Hogere brandstoftoeslagen en stijgende vrachttarieven zorgden vorig jaar voor een rendementsverhoging van 16,7% naar 15,7 eurocent per kilo. Daarnaast zou de oriëntatie op het vervoer van farmaceutica en waardegoederen voor een hogere opbrengst hebben gezorgd, stelt de directie.

Minder ladingaanbod

Aan het einde van 2018 zag Cathay Pacific Cargo wel de opbrengsten dalen door een minder ladingaanbod. De tarieven vanuit Hong Kong naar Noord-Amerika namen af van 5,69 dollar per kilo (19 november) naar 4,37 dollar per kilo eind december van 2018.

Een bedrijfsresultaat over de vrachtactiviteiten heeft de Chinese luchtvaartmaatschappij nij de voorlopige cijfers nog niet bekendgemaakt. Cathay Pacific Cargo is met een vloot van 21 freighters een van de grootste luchtvrachtvervoerder van Azië.