‘Fransen dwarsbomen mogelijk herbenoeming Elbers’

machtsstrijd AF-KLM

Frankrijk gaat mogelijk voor de herbenoeming van Pieters Elbers als baas van KLM liggen. Volgens de Franse krant Les Echos gaan er geluiden op bij het Franse ministerie van Economische Zaken om de aandeelhoudersvergadering van april uit te stellen. Daar wordt onder meer over de nieuwe termijn voor Elbers gestemd.

Ook de toetreding van de Nederlander in de directie van Air France-KLM kan volgens bronnen niet worden aanvaard, zo schrijft de krant. Frankrijk was eerder verrast door de staatsdeelneming van Nederland in Air France-KLM.

Na de verrassende zet door het kabinet klonken in Parijs woorden als geniepig en onvriendelijk. Vrijdag komen ministers van beide landen bijeen om over de luchtvaartcombinatie te praten.

Groter stemrecht

De Fransen hebben vanwege hun langjarige aandeelhouderschap in AF-KLM een groter stemrecht. Daarbovenop heeft het personeel van Air France ook 4% van de holding in handen. Daarmee hebben de Fransen de overhand, aldus Les Echos.

Lees de eerdere berichtgeving van Nieuwsblad Transport over het verwerven van een belang in Air France-KLM door de Nederlandse Staat:

Reageren
500 tekens over