Sinds de overname van TNT Express door de Amerikaanse pakketvervoerder FedEx in 2016 heeft ASL de verschillende Europese luchtvracht-ondernemingen ondergebracht in een nieuwe vrachtgroep. De verwachting is dat ASL met de nieuwe eigenaar de activiteiten in het Europees pakketvervoerder verder zal uitbouwen en een verdere vlootvernieuwing zal doorvoeren bij TNT Airways.

130 vliegtuigen

Compagnie Maritime Belge (CMB) was met een belang van 51% de meerderheidsaandeelhouder in ASL Aviation Holdings. De andere eigenaar was het Ierse leasingsbedrijf 3P Air Freighters. Een koopsom is door de partijen niet bekend gemaakt.

Algemeen directeur Hugh Flynn van ASL Holdings noemt de overname ‘positief’ waardoor de luchtvaartgroep de activiteiten verder kan uitbreiden. In 2017 vervoerde ASL Holdings 564.222 ton aan luchtvracht. De passagiersdivisie was goed voor meer dan drie miljoen passagiers. De vloot van ASL telt 130 vliegtuigen. Het personeelsbestand bestaat uit 2.500 medewerkers.