In totaal werd er 957.000 ton (+2%) afgehandeld op de luchthaven van het Groothertogdom, dat de thuisbasis is van vrachtmaatschappij Cargolux. Importstromen stegen met 5%.

Een belangrijke toename was er in de overslag van farmaceutica, met 22% naar 36,830 ton. Tevens is de luchthaven steeds populairder binnen het internationale paardenvervoer. Zo steeg het aantal paarden met bijna 60% naar 2.524.

Aantal vrachtvluchten

LuxairCargo wijst er verder op dat het aantal vrachtvluchten is gestegen met 6% naar 6.675. Het aantal bewegingen met B777F en B747-8F nam daarbij met 10% toe. 63% van de vrachtvliegtuigen die de afhandelaar nu afwikkelt, bestaat nu uit deze laatste categorie moderne freighters, aldus de afhandelaar.

De nieuwste klant van LuxairCargo vorig jaar was China Southern Cargo. De Chinese vrachtvervoerder begon in oktober 2018  met een wekelijkse dienst tussen Shanghai en Luxemburg.