Durmaz werd door de jury van de luchtvrachtprijs onder meer geroemd voor zijn ondernemerschap, inzet, doorzettingsvermogen, waarmee hij van de kleine general sales agent Global Airline Service op Schiphol de afgelopen 25 jaar een Europese en mondiale speler in de luchtvrachtverkoop heeft gemaakt.

‘Daarbij heeft hij nooit de standplaats Schiphol uit het oog verloren en zo een belangrijke contributie geleverd aan de marktplaats Schiphol en Nederland op luchtvrachtgebied’, meldde de jury.

Luchtvrachtcongres

Bij de prijsuitreiking op het drukbezochte Luchtvrachtcongres donderdag van Nieuwsblad Transport onderstreepte de jury ook zijn durf om in 2016 het beheer van het zwaar verliesgevende Maastricht Aachen Airport over te nemen.

De Limburgse luchthaven, na Schiphol de tweede luchthaven op vrachtgebied in Nederland, had niet alleen te maken met grote verliezen maar ook met sterk afnemende vrachtvolumes. Daardoor was het voortbestaan van de luchthaven onzeker.

‘Durmaz heeft na de overname van de regionale luchthaven ingezet op een ambitieuze expansie-en investeringsplan op vrachtgebied voor MAA. Dat heeft ertoe geleid dat de vrachtoverslag in twee jaar tijd is verdubbeld naar ruim 110.000 ton en nu een tweede vrachtloods wordt gebouwd, waarmee wordt gemikt op een jaarlijkse overslag van 250.000 ton’, aldus de jury.