Air France bereikte het akkoord met diverse bonden. Zij vertegenwoordigen ruim driekwart van het personeel. Nieuwbakken topman van Air France-KLM Ben Smith spreekt van een nieuw perspectief voor het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern.

Stakingen

De cao-onderhandelingen hebben de voorjaar nog geleid tot tal van stakingen bij Air France. Die kostten de luchtvaartmaatschappij honderden miljoenen euro’s. Ook verdween topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM toen de werknemers tegen een eindbod van de directie stemden.

De Canadees Smith meldde kort na zijn aanstelling dat hij tot het einde van het jaar ook eindverantwoordelijk wordt voor Air France, om onder meer de vastgelopen cao-onderhandelingen vlot te trekken. In oktober volgend jaar beginnen de bonden bij Air France een nieuwe ronde van loononderhandelingen.