Dat blijkt uit het nieuwe vliegrooster van de Frans-Nederlandse luchtvrachtvervoerder voor het komend winterseizoen. Zowel vanaf eind november van dit jaar en vanaf 18 februari tot en met 10 maart volgend jaar heeft KLM een aantal combi-vluchten gepland vanuit de vrachtbestemming Nairobi naar Schiphol. Dit met het oog op de drukke kerstperiode en Valentijnsdag.

Normaliter worden de resterende zes B747-400C’s van KLM in het winterseizoen ingezet op Noord-Amerika (Los Angeles, Chicago, New York, Toronto en Mexico-Stad) en de Aziatische bestemmingen Hongkong en Seoul. Het betreft internationale bestemmingen waar de combinatie van vracht- en passagiersaanbod het hoogste rendement opleveren.

Uitfaseren

De B747-400C, waarvan KLM er ooit zeventien in bezit had, worden uitgefaseerd. De laatste vliegtuigen van dit type verlaten in 2020 de KLM-vloot. Maar voor het komend winterseizoen is door de maatschappij geen verdere afbouw voorzien.

In het komend winterseizoen zijn verder geen grote wijzigingen in het rooster van de vrachtvloot van AF-KLM Cargo (vier B747-400F’s en twee B777F’s). De vrachtvliegtuigen worden hoofdzakelijk ingezet vanuit Schiphol en Parijs op Afrika en Zuid-Amerika.