Daarvoor moet de luchtvaartmaatschappij uit Dubai vrachtslots inleveren op de luchthaven. Emirates verplaatste al begin van dit jaar vrachtvluchten van Schiphol naar Maastricht Aachen Airport. Het ging bij die verhuizing om zeven vluchten in de week.

De maatschappij voert nu nog twaalf tot dertien vrachtvluchten in de week uit op Schiphol en zal dat vanaf december hoogstwaarschijnlijk terugbrengen naar een dagelijkse dienst.

Overhevelen

Het is nog onduidelijk naar welke luchthaven Emirates de vijf tot zes vrachtvluchten van Schiphol zal overhevelen. Alternatieven zijn Brussels Airport, Luik Airport, Frankfurt Airport of Maastricht Aachen Airport.

Volgens bronnen op Schiphol zal Emirates SkyCargo in het winterseizoen wel het aantal truckdiensten tussen Schiphol en de nieuwe vrachtbestemming sterk uitbreiden.