Over de eerste acht maanden van dit jaar staat de teller voor de Britse luchthaven op 1,1 miljoen ton, een toename van 1,5% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Behalve Noord-Amerika weet London Heathrow Airport steeds meer vrachtvervoer uit China aan te trekken. In augustus werd de bestemming Chongqing toegevoegd aan het routenetwerk van de Britse luchthaven. Het gaat daarbij om de tiende Chinese vrachtbestemming voor Heathrow, goed voor 3.700 ton aan export per jaar, aldus de directie.

Schiphol heeft zijn vervoerscijfers over de maand augustus nog niet bekendgemaakt. Maar door de krimp aan vrachtvluchten op de luchthaven (-10%) heeft Schiphol de derde plek in de Europese luchtvrachtmarkt sinds enige maanden moeten afstaan aan de Britse luchthaven, ofschoon de verschillen erg klein zijn.