Het Frans-Nederlandse vrachtbedrijf zag ondanks een afname van het vrachtvervoer (-2,3% naar 545.00 ton) en de dalende beladingsgraad (-0,2 procentpunt) de omzet over het eerste halfjaar met 2,3% stijgen naar iets meer dan 1,08 miljard euro.

Volumeverlies

Het tweede kwartaal van het lopende boekjaar leverde AF-KLM Cargo een volumeverlies van 3,8% op. Door de gestegen vrachttarieven was er toch een omzetgroei van ruim 2%, naar 543 miljoen euro.

Positief voor AF-KLM Cargo was ook dat de beladingsgraad over het tweede kwartaal met 0,2 procentpunt net boven de nul bleef. In totaal wist de luchtvrachtvervoerder 59,3% van de beschikbare capaciteit (-2%) te vullen over het tweede kwartaal.

AF-KLM Cargo kent sinds vorig jaar geen eigen winst-en verliesrekening meer. Wat het vrachtvervoer uiteindelijk onder de streep heeft opgeleverd, wordt dan ook niet meer bekendgemaakt. Dat resultaat wordt direct toegevoegd aan het resultaat uit het passagiersvervoer.