De Duitse pakketvervoerder koopt veertien B777F’s met een cataloguswaarde van omgerekend 4 miljard euro. De eerste vier nieuwe vliegtuigen ontvangt DHL Express al volgend jaar.

Naast deze mega-bestelling heeft DHL Express een optie genomen op zeven freighters van Boeing. Bij Aerologic, een joint venture van DHL en Lufthansa, vliegen nu al acht B777F’s. Verder zijn de luchtvaartmaatschappijen Polar Air Cargo en Air Hong Kong, waarin DHL ook belangen heeft, bijna geheel actief voor de Duitse vrachtvervoerder.

DHL Express huurt en chartert naast de drie onderaannemers veel vrachtvliegtuigen bij zeventien partners voor het intercontinentaal vervoer. Het gaat daarbij om 260 vliegtuigen die dagelijks 600 vluchten uitvoeren voor de koerier. Door nu eigen vrachtvliegtuigen aan te schaffen, hoopt DHL aanzienlijke kostenbesparingen te kunnen doorvoeren in het eigen luchtnetwerk.