De tarieven vanuit de Chinese markt (meetpunt Hong Kong Airport) naar Europa lagen vorige maand 17,7% hoger en kwamen uit op 2,66 dollar per kilo.De Aziatisch exporteurs naar Noord-Amerika waren intussen 3,80 dollar kwijt om een kilo luchtvracht te verschepen in juni. Dat is ruim 16% meer dan in juni 2017. Vergeleken met de maand mei van dit jaar verloren de vrachtprijzen in juni een beetje terrein tussen de VS en de EU.

Volgens vrachtbeurs Freightos is dat een jaarlijks terugkerend fenomeen nu luchtvaartmaatschappijen grotere vliegtuigen inzetten om het groter aantal passagiers in de zomermaanden te kunnen vervoeren. Deze extra capaciteit zorgt voor druk op tarieven, maar is ook van tijdelijke aard. In juli zullen de prijzen met het oog op de sluitingen van fabrieken voor de zomervakantie weer omhoog gaan, aldus Freightos.