Het gat van 400.000 dollar dat vorig jaar nog werd voorzien in een interne prognose voor het boekjaar 2018 wordt gedicht, zegt de Nederlandse Tiaca-voorzitter Sebastiaan Scholte, die tevens algemeen directeur is van wegvervoerder en luchtvrachttrucker Jan de Rijk, tegenover het Britse vakblad The Loadstar.

De financiële problemen van de Tiaca zijn grotendeels te herleiden tot de tegenvallende inkomsten de laatste jaren van het eigen internationale luchtvrachtcongres Air Cargo Forum (ACF). Dat is onder meer toe te schrijven aan het grote aantal concurrerende congressen van onder meer de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Volgens Scholte zijn nieuwe inkomsten aangeboord en is zwaar ingezet op besparingen bij Tiaca dit jaar. ‘Ofschoon nog verder gesneden moet worden in de kosten, zijn wij op weg om een slanke belangenorganisatie te worden’, stelt de voorzitter. In totaal moeten de verbeteringen 400.000 dollar opleveren dit jaar, waarvan 300.000 dollar alleen al via kostenbesparingen wordt bereikt.

Scholte wijst er verder op dat nog voldoende kasreserves aanwezig zijn bij Tiaca om de toekomst en activiteiten van de mondiale luchtvrachtlobby te blijven garanderen.