De bewindsman maakt daaruit op dat het bedrijf niet van plan is onder druk van het Franse personeel het roer radicaal om te gooien. Elbers behoort nu samen met topman Franck Terner van Air France tot het driemanschap dat na het vertrek van topman Jean-Marc Janaillac de dagelijkse leiding bij Air France-KLM in handen krijgt. Financieel directeur van de luchtvaartgroep Frédéric Gagey is als tijdelijke bestuursvoorzitter voorlopig eindverantwoordelijk.

Janaillac stapte op na een hoog opgelopen loonconflict met het Franse personeel. Hoekstra herhaalde tijdens het Schipholdebat in de Tweede Kamer dat het kabinet de vinger aan de pols houdt bij Air France-KLM, maar dat het bedrijf de interne problemen echt zelf zal moeten oplossen.

Dat de KLM-topman nu een belangrijke rol krijgt in het groepsbestuur, ziet Hoekstra als een teken dat de top in Parijs ervan doordrongen is dat de hele luchtvaartgroep door moet gaan op de ingeslagen weg. Dat geldt ook voor Air France, waar datzelfde beleid tot dusver niet uit de verf is gekomen.