De bonden verwierpen plannen van het bestuur van Air France over een loonsverhoging in stappen. Zij willen in een klap ruim 5% meer salaris. Volgens Janaillac kan de luchtvaartmaatschappij dat niet opbrengen en is de toekomst van het zusterbedrijf van KLM mogelijk in gevaar.

De afgelopen maanden staakte het personeel van Air France herhaaldelijk. De luchtvaartmaatschappij schat dat dat al 220 miljoen euro heeft gekost. De elektronische stemming begint op 26 april en eindigt begin mei. ‘Air France moet uit deze impasse komen. Ik roep iedereen op zijn stem te laten horen en ik zal persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de uitkomst van deze stemming’, aldus Janaillac.

Op de beurs werd vrijdag geschrokken gereageerd op de aankondiging van Air France-KLM. Het aandeel dook stevig in de min. Het personeel lijkt niet onder de indruk van de uitingen van de topman. Een deel van de medewerkers besloot maandag opnieuw te staken.

Lees ook: Stakingen treffen Air France Cargo