Dat meldt de luchthaven bij de vervoerscijfers over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

De afname is grotendeels toe te schrijven aan de beperkte ruimte voor vrachtvluchten op de luchthaven en de strengere toewijzingsregels, die sinds het begin van het winterseizoen (november 2017) van kracht zijn geworden. Daarnaast is het sterke verval in maart versterkt door het tijdstip van het Chinese Nieuwjaar en het vroege paasweekend.

Het vrachtvervoer op Schiphol daalde vorige maand met 4,8% naar 146.249 ton. Over het eerste kwartaal werd er bij 420.000 ton ruim 2% minder lading overgeslagen op de nationale luchthaven. Daarmee deed Schiphol het slechter dan Frankfurt Airport (Fraport), dat de overslag over het eerste kwartaal zag stagneren met 527.400 ton ((-0,1%). Over de maand maart zag Fraport het vrachtvolume afnemen met 2,4% minder naar bijna 198.000 ton.