Daarmee lijken de negatieve effecten van het ruimtegebrek op de luchthaven op het eerste gezicht mee te vallen voor de vrachtsector. De effecten op het vrachtvolume zijn intussen geheel verdwenen, laten de vervoersstatistieken van de luchthaven over de laatste maand zien. Februari liet ondanks minder vrachtvluchten zelfs een groei van het afgewikkelde vrachtvolume zien van 0,5% naar 132.076 ton. Die stijging is grotendeels toe te schrijven aan meer vrachtvervoer aan boord van passagiersvliegtuigen en een betere beladingsgraad van de vrachtvliegtuigen, aldus de luchthaven. Daarnaast hebben de vrachtmaatschappijen door het annuleren van passagiersvluchten door de slechte weersomstandigheden meer ad hoc vluchten kunnen uitvoeren in februari. Ook het late tijdstip van het Chinese Nieuwjaar medio februari van dit jaar zorgde voor een extra vraag naar vrachtruimte op Schiphol in de eerste weken van de maand.

Over de eerste twee maanden van dit jaar vertaalde de slotschaarste op de luchthaven zich in een verlies aan vrachtvluchten van 5,5% naar 2.683 vliegbewegingen. Het vrachtvolume nam over die periode met 0,6% af naar 265.290 ton.

In november van het vorig jaar had de slotschaarste het grootste effect op het vrachtvervoer van Schiphol. Toen daalde het aantal vrachtvluchten met 11,6% en het vrachtvervoer met bijna 1%.