Daarbij gaat het om de aankoop van logistieke bedrijven in groeimarkten als Vietnam, Indonesië en Cambodja. ‘Daar is de dynamiek en de vraag naar mondiale en geïntegreerde diensten bijzonder hoog’, aldus Trefzger.

De topman sluit in andere markten ‘zinvolle en passende acquisities’ niet uit, maar dat moet dan de autonome groei in bepaalde sectoren ‘versnellen’.
Trefzger verwacht voor dit jaar een groei van 4% tot 5% in respectievelijk de containervaart en en de luchtvrachtsector. Daarbij zal de stijging in de laatste markt in de eerste helft van dit jaar nog iets hoger zijn, zegt hij. De groei in het landvervoer en de contractlogistiek zal nog groter zijn door de stijgende volumes uit de e-commerce, verwacht de K+N-baas. Hij wijst er daarbij op dat de expediteur nog steeds de doelstelling heeft om twee keer zo hard te groeien dan de concurrentie om marktaandelen te veroveren. Vooral de geïntegreerde logistieke oplossingen die het bedrijf biedt, moeten K+N daarbij helpen.