Het jaar 2018 is niet slecht voor Air France KLM Cargo begonnen, maar een bliksemstart op vrachtgebied was het met een groei van 0,7% ook weer niet.


De beschikbare vrachtcapaciteit liet over de maand januari weer een opwaartse trend zien met een toename van 1,9%, terwijl het vrachtvervoer vergeleken met dezelfde maand in 2017 met 0,7% steeg.

Dat leidde automatisch tot een licht verlies bij de beladingsgraad van 0,7 procentpunt naar 55,8%. Het Nederlandse onderdeel (KLM Cargo en Martinair) van de Frans-Nederlandse luchtvrachtcombinatie deed het daarbij beter dan het Franse smaldeel. KLM Cargo zag de beladingsgraad met 0,2 procentpunt (62,8%) nauwelijks afnemen, terwijl Air France Cargo de beladingsgraad met 1,3 procentpunt zag verslechteren. De grote boosdoener daar was de extra toename (3,2%) van de beschikbare vrachtruimte op de passagiersvloot bij een bescheiden groei van het vervoerde aanbod (0,6%).