Air France-KLM wil samen de Amerikaanse partner Delta Air en prijsvechter EasyJet een bod doen op het failliete Alitalia na de Italiaanse parlementsverkiezingen op 4 maart.


Dat meldde de krant Corriere della Sera.

Vorige maand werd er in de media al gespeculeerd dat bestuurders van Air France-KLM samen optrekt met EasyJet voor een bod op de Italiaanse maatschappij. Nu zou ook Delta Air Lines zijn aangeschoven in de onderhandelingen met de bewindvoerders van Alitalia. De Italiaanse maatschappij maakt deel uit van het internationale luchtvaartalliantie Skyteam van Air France-KLM en Delta.

Alitalia ging vorig jaar failliet, nadat het personeel zich tegen een grote sanering had uitgesproken. Grootaandeelhouder Etihad Airways besloot daarop de geldkraan dicht te draaien. Air France-KLM nam bij een vorige doorstart van Alitalia in 2009 al eens een aanzienlijk belang maar zag van die investering geen cent terug. Gezien de omvang van de Italiaanse luchtvaartmarkt, de vierde van Europa, zou Air France-KLM toch weer interesse hebben in Alitalia. Andere geïnteresseerde partijen zijn het Duitse Lufthansa en de Amerikaanse investeerder Cerberus.