Luxemburg Airport zag het vrachtvervoer vorig jaar stijgen met 14% naar 938.000 ton.Daarmee passeerde de thuisbasis van vrachtvervoerder Cargolux, voor het eerst de volumegrens van 900.000 ton. Luxemburg Airport is nu de zesde vrachtluchthaven van Europa en de vrachtgroei in 2017 was bijna drie keer zo groot als bij Schiphol.

Het succes van de luchthaven is grotendeels toe te schrijven aan vrachtvervoerder Cargolux en de uitbouw van de vluchten op het Chinese Zhengzhou. Cargolux voert nu vrachtvluchten in de week uit op de partner-luchthaven in China Daarnaast gebruikt Qatar Airways Cargo het groothertogdom als Europese draaischijf.

Cargolux sloot vorig jaar ook een samenwerkingsovereenkomst met Emirates SkyCargo. In het kader van die alliantie voert Emirates nu ook vluchten uit op de luchthaven.