Schiphol Logistics Park is populair bij de logistieke afnemer. Van de totale oppervlakte van ruim 50 hectare is nog maar 20% vrij beschikbaar, waarvan 8 hectare bebouwbaar.


Dat meldt de regionale grondontwikkelaar SADC. Voor deze resterende vrije kavels hebben zich echter ook al veel belangstellende partijen gemeld. ‘De verwachtingen voor 2018 zijn dan ook zeer positief’, aldus SADC.

Expeditors International (warehouse 35.000 m2) heeft vorig jaar zijn pand in gebruik genomen. De eerste fase van het distributiecentrum AMS1 (20.000 m2) van Somerset Capital Partners is in het najaar van 2017 opgeleverd. Dit dc is zo ingericht dat meerdere partijen het kunnen huren. De logistieke dienstverlener Seko Benelux heeft 6.000 m2 in gebruik genomen en breidt nog uit.

Montea en Durfort Vastgoed zijn intussen begonnen met de bouw van een logistiek centrum met Thomsen Select als eerste huurder. Dit pand beslaat 4.500 m² opslagruimte en twee kantoorunits van totaal 900 m2 en zal binnenkort gereed zijn. Daarnaast biedt het nog ruimte voor de stalling van vrachtwagens voor de huurders.

Ook de bouw van AMS Cargo Center vordert snel. Dkit complex van 34.000 m2 bestaat uit vijf individuele magazijnen van circa 4.000 tot 6.000 m2. Ruim 9.000 m2 is al verhuurd aan Independent World Services.

Voor de uitbreiding van haar grondpositie op Schiphol Logstics Park heeft WDP eind 2017 gebruik gemaakt van een koopoptie en deze gedeeltelijk uitgeoefend om bijna 4 hectare extra grond te kunnen verwerven. Op deze locatie wordt in februari 2018 begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum van 20.000 m2.

Schiphol Logistics Park is een logistiek bedrijventerrein ten zuiden van Schiphol naast de op- en afrit van de A4 en dicht bij de A5 en de A9. Het terrein ligt ook direct aan de N201, op 5 minuten van de luchthavenplatforms van de luchthaven. Het bedrijventerrein is een ontwikkeling van SADC, Schiphol Real Estate en KLM.