Amazon steekt rond de 1,5 miljard dollar in haar luchtvrachthub op de luchthaven van Cincinnati.


De Amerikaanse webwinkel heeft voor de pakketafhandeling van haar luchtvrachtdochter Amazon Air op de luchthaven van de deelstaat Kentucky nog eens 85 hectare aangekocht.

Medio vorig jaar besloot Amazon de internationale vrachthub naar Cincinnati te verplaatsen. Dit jaar zullen al veertig vrachtvliegtuigen, die onder meer worden gehuurd bij Atlas Air en ATSG, gebruikmaken van de luchthaven. Dat moeten er op termijn rond de honderd worden.

Volgens diverse bronnen is Amazon onder meer in onderhandeling met United Airlines voor de overname van een groot aantal oude B767-passagiersvliegtuigen. United beschikt nog over een vloot van vijftig B767’s, die Amazon zou willen ombouwen tot vrachtvliegtuigen. De vliegtuigen zijn twintig jaar oud.