Na IATA, Schiphol en een groot leger aan luchtvrachtanalisten laten ook de laatste statistieken van CBS zien dat het crescendo gaat met de Nederlandse luchtvrachtsector.De hoeveelheid vracht op de Nederlandse luchthavens (alleen Amsterdam Schiphol en Maastricht Aachen) is in het derde kwartaal van 2017 met 10,7% gestegen tot 468.000 ton. Dat laat de Kwartaalmonitor Luchtvaart van het CBS zien over het derde kwartaal van 2017.

Schiphol, waar ruim 96% van alle vracht werd verwerkt, noteerde een groei van 7,1%, terwijl Maastricht Aachen Airport in het derde kwartaal ruim 22.000 ton vracht afgehandelde, bijna 3,5 keer zoveel dan in het derde kwartaal van 2016.

Volgens CBS zijn vooral de goederen die binnen Europa (niet-EU) worden vervoerd, in hoeveelheid sterk gestegen. Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door nieuwe routes van vrachtmaatschappijen als Silkway en AirBridgecargo naar Azerbeidzjan en Rusland.