Vliegtuigbouwer Boeing heeft onlangs de eerste testvluchten uitgevoerd met een innovatieve drone. Het toestel is bedoeld om vracht te vervoeren en kostte slechts drie maanden om te bouwen.


Dat hebben de Amerikanen eerder deze week bekendgemaakt. Het toestel is ruim 4,5 meter lang, 5,5 meter breed en 1,2 meter hoog. De drone weegt zelf 339 kilogram en kan een vracht vervoeren van maximaal 226 kilo.

Het onbemande toestel is ontwikkeld in het research lab van de vliegtuigbouwer in de Amerikaanse staat Missouri en was verrassend snel in elkaar gezet. Binnen slechts drie maanden was de drone ontworpen en gebouwd. Boeing zelf spreekt van een onbemand, elektrisch, verticaal-opstijgend-en-landend Cargo Air Vehicle (CAV)-prototype. Het toestel is onder andere bedoeld als leerproject, waarvan de informatie kan worden gebruikt bij de ontwikkeling van onbemande vliegtuigen.