IATA verwacht dat na het succesvolle jaar 2017 het luchtvrachtvolume in 2018 verder zal groeien. Het enige minpuntje is dat het minder hard zal gaan dan dit jaar.


De luchtvaartorganisatie gaat uit van een groei van 4,5% naar 62,5 miljoen ton. De winstbijdrage uit de luchtvrachtactiviteiten schat de IATA in de laatste prognose voor 2018 op 38,4 miljard dollar, een stijging van bijna vier miljard dollar.

Ofschoon de vrachtgroei volgend jaar aanzienlijk lager ligt dan in 2017 (ruim 9,% klagen de analisten van de IATA niet. Zij wijzen erop dat de vraag naar luchtvrachtcapaciteit de laatste acht jaar nog nooit zo hoog is geweest.
Uitdagingen zijn er volgend jaar ook voor de branche, zegt topman Alexandre de Juniac van de IATA. Hij wijst daarbij onder meer op de hogere kosten voor brandstof, infrastructuur en personeel.