Na het Britse Aircargologic wil de Russische vrachtvervoerder Volga Dnepr ook een Duits dochterbedrijf opzetten. Leipzig Airport moet daarvan de thuisbasis worden.


De nieuwe vrachtvervoerder zou zich met drie gemoderniseerde AN124’s vanaf eind 2018 moeten gaan toeleggen op het transport van zware luchtvrachtzendingen en lading met uitzonderlijk afmetingen zoals turbines van elektriciteitscentrales of vliegtuigonderdelen.

Volgens een woordvoerder van Volga Dnepr heeft de nieuwe maatschappij nog geen naam en moet ook nog begonnen worden met de aanvraag van een Duitse vliegvergunning (AOC).

Volga Dnepr is met een vloot van twaalf AN124 in het segment zwaar luchtvrachtvervoer marktleider in de wereld. De grootste concurrent is daarbij het Oekrainse Antonov. Volga Dnepr is ook eigenaar van een AirBridgeCargo.