DHL Global Forwarding (GF) heeft na het mislukte grootschalige IT-project twee jaar geleden nu eindelijk zijn digitaal luchtvrachtplatform gereed en aan de markt gepresenteerd.


Verladers kunnen nu snel een overzicht krijgen van het aanbod aan vrachtdiensten in de markt en direct lading boeken. Volgens de expediteur gaat het daarbij om all-in tarieven voor huis-huistransport. Het nieuwe boekingsplatform is gekoppeld aan de bestaande online track & tracing faciliteit van de expediteur.
De zogeheten Online Freight Quotation & Booking Service kent een gewichtsgrens per zending van 2 ton en is beschikbaar voor veertig landen.

Andere grote expediteurs zoals K+N en Panalpina beschikken al over een online boekingsportal. Zij hebben het laatste jaar sterk geïnvesteerd in digitale instrumenten nadat nieuwkomers als Flexport zich enkele jaren geleden aan de markt presenteerden met slimme data-oplossingen en lagere logistieke kosten.