Cargolux is een van de vrachtmaatschappijen die dit jaar maximaal hebben geprofiteerd van het herstel van het volume en de prijzen in de luchtvrachtmarkt.


Vooral het aanbod uit China, waar het bedrijf over een eigen hub en Zhenzhou beschikt, is sterk gestegen.Dat zegt topman Richard Forson in een interview met de Luxemburgse pers.

Hij rekent na de kleine winst van 2016 voor dit jaar op een resultaat ‘dat 100 miljoen dollar boven de prognose van begin van dit jaar’ ligt. Voor komend jaar verwacht Forson dat de Luxemburgse vrachtmaatschappij voor het eerst in haar geschiedenis meer dan 1 miljoen ton vracht zal vervoeren.

Eerder had het personeel al een winstbonus van 5.000 euro toegezegd gekregen voor dit boekjaar. Voor 2018 verwacht Forson een aanbod dat verder zal stijgen of zeker stabiel zal blijven. Met het oog op de positieve verwachtingen voor 2018 wil Cargolux volgend jaar zestig nieuwe vliegers in dienst nemen. De maatschappij telt nu in Luxemburg zo’n 470 piloten.