Turkish Airlines heeft over de eerste negen maanden van dit jaar 810.489 ton aan vracht vervoerd.


Vergeleken met dezelfde periode in 2016 is er sprake van een groei dit jaar van bijna 27%, meldt de Turkse maatschappij. Groeimarkten waren voor Turkish Airlines Cargo vooral het Verre-Oosten, Europa en Noord-Amerika. In deze regio’s groeide het vrachtvolume met ongeveer 30%. Alleen op de Zuid-Amerikaanse luchtvrachtmarkt was er sprake van een afname van 5%.

De vrachtomzet steeg door hogere vervoersprijzen in de markt met 29.6% naar 923 miljoen dollar over de eerste negen maanden van dit jaar. Voor het derde kwartaal nam de omzet zelfs met ruim 38% toe naar 343 miljoen dollar.

Turkish Airlines zag de totale omzet minder hard groeien dan de inkomsten uit de vrachtactiviteiten. Over de eerste negen maanden steeg de omzet met 8,5% naar 8,2 miljard dollar. De luchtvrachtactiviteiten, waarbij de maatschappij onder meer gebruikt maakt van Maastricht Aachen Airport als vrachthub in Europa, is goed voor 11,3% van de omzet.