De raad van Commissarissen van Köln-Bonn Airport heeft de 59-jarige luchthavendirecteur Michael Garvens op non actief gesteld.


De maatregel is genomen nadat Garvens zich schuldig zou hebben gemaakt aan ‘onregelmatigheden’. Zo zou onder zijn leiding aan een niet nader genoemd vrachtbedrijf op de luchthaven te veel geld zijn overgemaakt en werkzaamheden voor dat bedrijf door de luchthaven niet in rekening zijn gebracht. Ook bij andere bedrijven op de luchthaven, dat onder meer belangrijke sorteerdepots telt van UPS, FedEx en DHL Express, zou sprake zijn van onregelmatigheden.

Garvens, die sinds 2002 de leiding heeft over de derde vrachtluchthaven van Duitsland, heeft in een brief aan de Raad van Commissarissen alle beschuldigingen van de hand gewezen en geschreven dat het om een ‘niet bewezen verdenking’ gaat. Hij heeft in het kader van het onderzoek naar de onregelmatigheden ook bewijzen overhandigd tegen de verdachtmakingen.

De raad van Commissarissen wil de komende weken tot 15 december juristen en accountants de tijd geven voor een nader onderzoek. Tot die tijd moet Garvens thuis blijven.