De luchthaven van Luik spendeert de komende tijd twintig miljoen euro aan de uitbouw van de vrachtafhandeling en additionele loodsruimte voor de logistiek.


Het besluit volgt op de groei van het vrachtvolume over het afgelopen jaar, zegt topman Luc Partoune van de Waalse luchthaven. Onder meer wordt er 20.000 vierkante meter aan extra afhandelingscapaciteit bijgebouwd, waarvan de eerste 6.000 vierkante meter al begin volgend jaar zal worden opgeleverd en de rest aan het einde van 2018. In totaal krijgt Luik Airport er dan 30% afhandelingscapaciteit bij, zegt Partoune.

De luchthaven van Luik zou het meest profiteren van de slotschaarste op Schiphol. Voorlopig heeft het Russische AirBridgeCargo een deel van zijn vrachtvluchten overgeheveld van Schiphol naar Luik in afwachting van een oplossing op de Nederlandse luchthaven. Air China Cargo is ook een nieuwkomer op Luik Airport met een wekelijkse vlucht tussen Shanghai en Luik. Dat bescheiden aantal zal in de loop van 2018 worden uitgebouwd, aldus Partoune .