IT-leverancier SITA wil een verbetering van de cybersecurity bij luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.


Ofschoon het onderwerp al topprioriteit is voor de luchtvaartindustrie, laat een onderzoek van SITA zien dat slechts een derde van het management bij luchtvaartmaatschappijen en een vijfde bij luchthavens cybersecurity volledig geïntegreerd heeft in de bedrijfsplannen.

Algemeen directeur Barbara Dalibard van SITA presenteert de verdere resultaten van het onderzoek vandaag op de Euro Air Transport IT Summit in Hamburg. Zij benadrukt daarbij dat het onderwerp meer aandacht behoeft en hoger op de agenda moet worden geplaatst binnen de luchtvaartindustrie. ‘De industrie moet niet alleen voorbereid zijn op veelvoorkomende cyberdreigingen, maar ook op grotere aanvallen’, stelt zij.

SITA is als IT-leverancier eigendom van de internationale luchtvaartindustrie zelf.