Topman Uli Ogiermann is verrassend opgestapt bij Qatar Airways Cargo.


Officieel vertrekt de voormalige baas van Cargolux medio december, maar volgens het doorgaans goed ingevoerde Duitse Cargoforwarder is zijn plaats al ingenomen door de Fransman Guillaume Halleux (ex-Bolloré Logistics en Air France).

Haulleux maakte vorig jaar de overstap naar Qatar Airways Cargo. Hij was daar binnen het vrachtbedrijf verantwoordelijk voor Azië.

Volgens internationale vakpers keert Ogiermann, die een Duits en Luxemburgs paspoort bezit, om familieredenen terug naar Europa en zal hij de vrachtdivisie van Qatar Airways op afstand van advies blijven voorzien.

Ogiermann kwam vijf jaar geleden bij Qatar Airways Cargo en heeft de vrachtvloot uitgebouwd naar twintig stuks, waaronder een groot aantal B777F’s. In 2011 moest hij bij Cargolux vertrekken als topman voor zijn rol in het internationale luchtvrachtkartel, dat onderling vrachttoeslagen afstemde.