Lufthansa Cargo zag het vrachtvervoer over de maand september met bijna 2% stijgen.


De beladingsgraad op de beschikbare capaciteit verbeterde vergeleken met dezelfde maand vorig jaar met 2,7 procentpunt. Over de eerste negen maanden van dit jaar wist de Duitse vrachtvervoerder het vrachtvervoer te verhogen met 8% bij een verbetering van de beladingsgraad met 3,4 procentpunt. De capaciteit steeg over deze periode met 2,7%.

Het Belgische dochterbedrijf Brussels Airlines wist over de maand september bijna 16% meer vracht te vervoeren. De beladingsgraad nam met bijna 14% toe bij een toename van de capaciteit met ruim 9%.

De thuisbasis van Lufthansa Cargo, Frankfurt Airport (Fraport), sloeg vorige maand met 187.708 ton ruim 4% meer vracht om. Over de eerste drie kwartalen van dit jaar betekende dat een plus van 4,7% voor de Duitse luchthaven naar 1,7 miljoen ton.