‎Lufthansa krijgt het merendeel van de failliete branchegenoot Air Berlin in handen.


Donderdagmiddag worden de handtekeningen gezet, meldt topman Carsten Spohr van de Duitse luchtvaartgroep aan de Rheinische Post.

Spohr spreekt van een ‘grote dag’ voor Lufthansa dat naar verwachting zo’n 1,5 miljard op tafel legt voor het leeuwendeel van de failliete boedel van Air Berlin. Onder meer krijgt de luchtvaartgroep ruim tachtig vliegtuigen die naar verwachting zullen worden ondergebracht bij dochterbedrijf Eurowings.

Wat er met het vrachtbedrijf Leisure Cargo van Air Berlin gaat gebeuren is nog onduidelijk. De Duitse wegvervoerder Zeitfracht hernieuwde woensdag het bod op de vrachtafdeling. Daarnaast wil het bedrijf uit Berlijn ook het onderhoudsbedrijf van Air Berlin overnemen.

Air Berlin ging medio augustus failliet. Dankzij een overbruggingskrediet van de Duitse overheid kon een groot deel van de vluchten doorgaan terwijl kopers werden gezocht voor bijvoorbeeld de vloot en de landingsrechten. De afgelopen drie weken onderhandelden de curatoren exclusief met Lufthansa en de Britse prijsvechter EasyJet.