Webwinkel Amazon is aan de westkust van de VS begonnen met het afleveren van pakketten bij de eindontvanger.


Het gaat om een proef waarbij via Uber-achtige technologie lokale koeriers worden ingeschakeld.
Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg zal de nieuwe besteldienst, die de vreemde werktitel Seller Flex draagt, volgend jaar in de rest van de VS worden geïntroduceerd.

Amazon beschikt al over een eigen dc’s en sorteerdepots in de wereld. Daarnaast bouwt het via dochter Prime Air aan een eigen luchtvrachtnetwerk om de verschillende centra te verbinden.

De komst van een eigen besteldienst voor de consumenten is vooral slechts nieuws voor de grote pakketvervoerders als FedEx, DHL en UPS. Amazon betaalt aan deze koeriers jaarlijks vier tot vijf miljard dollar voor het vervoer van de pakketten naar het eindadres. De grote expresvervoerders hebben altijd volgehouden dat de bouw van een pakketnetwerk tot aan de deur voor veel bedrijven te duur zou zijn, zelfs voor het kapitaalkrachtige Amazon.

Volgens Bloomberg is er nog meer slecht nieuws op komst voor de pakketgiganten FedEx en UPS. Amazon wil namelijk Seller Flex ook aanbieden aan derden en wordt daarmee op de pakketmarkt een directe concurrent van de grote integrators.