De luchtvaartmaatschappijen kenden ook in augustus een sterke vrachtmaand met een groei van ruim 12%.


Dat meldt de internationale brancheorganisatie IATA.
Het is al de vijfde keer in zes maanden dit jaar dat de sector dubbele groeicijfers schrijft op vrachtgebied. De goede prestaties zijn vooral te danken aan het aantrekken van de wereldhandel, verplaatsen van vracht van de containervaart naar de luchtvrachtsector en het stijgende pakjesvervoer voor de e-commercemarkt.

De capaciteit van luchtvrachtvervoerders steeg in augustus met 4,7%. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om vrachtruimte op passagiersvliegtuigen. De sterkere groei van de vraag naar capaciteit is goed nieuws voor maatschappijen, die door het gebrek aan capaciteit hun opbrengsten ook zien stijgen.

IATA signaleert inmiddels wel dat het einde van de periode met dubbele groeicijfers voor de vrachtmaatschappijen nadert. Voor heel 2017 rekent de branchevereniging op een groeicijfer van 7,5%, wat gezien de recente historie van overcapaciteit en dalend ladingaanbod nog steeds opmerkelijk hoog is.