Het Chinese Ministerie voor Commercie heeft goedkeuring gegeven aan de internationale joint venture tussen de Amerikaanse pakketgigant UPS met de Chinese internetwinkel en expresvervoerder SF Holding.


Volgens UPS moet de nieuwe samenwerking al op korte termijn de marktpositie op de pakketroutes tussen China en de VS versterken. Op de lange termijn kijken de twee marktpartijen ook naar andere routes zoals Europa.
Binnen de nieuwe samenwerking zal UPS vooral het internationaal pakketvervoer voor zijn rekening nemen, terwijl het binnen China gebruik kan maken van het fijnmazige netwerk van SF Holding.

UPS en SF Holding werken al sinds 2015 samen toen UPS internationale besteldiensten ging uitvoeren voor de vestigingen in Shanghai en Shenzhen van SF. Volgens de Amerikaanse pakketvervoerder zullen vooral de Chinese consumenten profiteren van de nieuwe joint venture.