Panalpina heeft voor een onbekend bedrag Interfresh Airfreight Handling op Schiphol overgenomen, inclusief de zusterbedrijven Fresh Cargo Connection en Dutch Cargo Connection.


Via de acquisitie van de Nederlandse versspecialist versterkt de Zwitserse netwerkexpediteur zijn positie op de afhandeling van groente, fruit en bloemen uit Afrika en andere werelddelen. Eerder kocht Panalpina al de niche-expediteurs AirFlo en AirConnection in Kenia, een van de grootste bloemenexporteurs in de wereld.
Via de overname van Interfresh kan Panalpina zijn marktpositie mondiaal op het gebied van het perishable-vervoer sterk uitbouwen, zegt topman Stefan Karlen van Panalpina. Het wordt daarmee een grote concurrent van Kuehne+Nagel, dat in dit segment onder meer marktleider is op Schiphol.

Interfresh beschikt met de zusterbedrijven op de Nederlandse luchthaven over een eigen wagenpark, koelopslag en douaneafhandeling. Het handelt op jaarbasis 20.000 ton aan perishables af. Het bedrijf was eigendom van directeur-oprichter Sonja Kauffman. Zij blijft als hoofd perishables van Panalpina Nederland aan het bedrijf verbonden.