Schiphol zag over de maand augustus het totale vrachtvervoer toenemen met 7,6% naar 146.666 ton.


Daarmee bleef de Nederlandse luchthaven harder groeien dan de grote concurrent Frankfurt Airport (Fraport), dat vorige maand de vrachtoverslag met 5,4% zag groeien naar 181.102 ton. Over de eerste acht maanden van dit jaar steeg het vrachtvervoer op Schiphol met 8,3% naar 1,16 miljoen ton. Fraport verloor ook over die periode terrein en moest genoegen nemen met een toename van 4,8% naar 1,5 miljoen ton.

Het aantal vrachtvluchten op Schiphol liet vorige maand nog een stijging zien van bijna 3% naar 1.517 bewegingen. Over de eerste acht maanden was er een groei van ruim 2% naar bijna 12.000 bewegingen. Door de stop op vrachtvluchten door de beperkte capaciteit op Schiphol vanaf het nieuwe winterseizoen zal dat aantal vanaf oktober waarschijnlijk sterk gaan dalen.