MNG Cargo gaat binnenkort vrachtvluchten uitvoeren met B747F’s vanuit Istanbul via Maastricht Aachen Airport (MAA) naar New York.


Dat melden bronnen rond de Limburgse luchthaven.

Onduidelijk is nog met welke frequentie de trans-Atlantische vrachtvluchten zullen worden uitgevoerd op MAA.
De Limburgse regionale luchthaven wierp zich recent op als het vrachtalternatief voor Schiphol, dat dit najaar een deel van de bestaande vrachtvluchten niet kan accommoderen door een gebrek aan capaciteit. Het zou daarbij volgens de laatste berekeningen van luchtvrachtkoepel ACN gaan om 25 vrachtvluchten in de week.

Algemeen directeur Jos Roeven van MAA zei vorige week in een hoorzitting van de Tweede Kamer dat de luchthaven met een afhandelingscapaciteit van 250.000 ton ‘op korte termijn’ twintig vrachtvluchten in de week kan overnemen van Schiphol. Daarmee blijft dit luchtvrachtvervoer voor de BV Nederland behouden, aldus Roeven.