Dat melden goed ingevoerde bronnen op de luchthaven.

Etihad zal al op 1 november de overstap maken naar de vrachtloodsen van Dnata, het oude Aviapartner Cargo.
Etihad Cargo voert negen vrachtvluchten in de week uit op Schiphol. Daarnaast zal Dnata ook de afhandeling van de vracht op de passagiersvliegtuigen gaan verzorgen. In totaal gaat het om een aanzienlijk ladingpakket van rond de 70.000 ton.

Menzies verloor vorig jaar al vrachtvervoerders Emirates Cargo aan Dnata, dat eigendom is van Emirates Group. Daarnaast zorgde de afbouw van de vrachtvloot van Martinair, ooit de grootste klant van Menzies, voor een aanzienlijke reductie van het afhandelingsaanbod. De grootste klant van Menzies World Cargo op Schiphol is nu AirBridgeCargo dat tussen de 20 en 25 vrachtvluchten in de week uitvoert op de luchthaven.

De afhandelaars waren vanochtend niet bereikbaar voor een toelichting.